Aardbeien kwarktaart

Kwarktaart is een favoriet op feestdagen, ook kinderen zijn er dol op! Er zijn veel kant-en-klaar kwarktaartmixen te koop, ook in de smaak aardbei. Zelf nog toevoegen: water, slagroom, kwark en boter. Een echte aardbei is er niet in terug te vinden… Maak daarom kwarktaart zelf met verse aardbeien.

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Strooi 150 gram bloem als een hoopje op het aanrechtblad. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe hier een ½ ei, 150 gram zachte boter en 30 gram rietsuiker in. Kneed de ingrediënten goed door elkaar tot een mooie samenhangende bal. Laat het deeg vervolgens 20 minuutjes rusten in de koelkast.

Vet alleen de bodem van een taartvorm in met een beetje boter. Haal het deeg uit de koelkast en bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met deeg. Plaats het deeg vervolgens voor 25 minuten in de oven en laat het afkoelen.

Leg 9 gelatineblaadjes in een bakje koud water. Verwijder de kroontjes van 350 gram aardbeien. Pureer de aardbeien met een blender of staafmixer. Verwarm 30 ml bessen- of rood druivensap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit. Haal het pannetje sap van het vuur en los al roerend één voor één de gelatineblaadjes hierin op.

Doe 500 ml volle kwark in een kom. Roer 2 lepels honing, de aardbeienpuree en de opgeloste gelatine met sap door de kwark.  Roer alles goed door elkaar.

Klop 200 ml slagroom stijf en spatel luchtig door de aardbeienkwark. Giet het mengsel over de koekbodem in de taartvorm. Laat de taart 2,5 tot 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met 150 gram aardbeien voor een extra feestelijk effect.