Pasta met broccoli en broccolipesto

Als je geen grote hoeveelheden koolhydraten wilt eten, maar wel een lekker pastagerecht, kun je het beste zorgen voor veel groenten in je pasta. Nou, dat zit er wel in deze broccolipasta. En als je er een tomatensalade als bijgerecht bij eet, heb je de door PuurGezond aangeraden 300-400 gram groenten echt wel binnen.

Hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten
500 gram broccoli
1 rode ui
1 teentje knoflook
5 eetlepels olijfolie
4 ansjovisfilets
100 gram pasta (bijvoorbeeld orecchiette)
50 gram pijnboompitten
25 gram pittige oude kaas
basilicum

keukenmachine of blender

Bereiden

  • Maak de broccoli schoon en snij die in heel kleine roosjes, schil de steel en snij deze in kleine stukjes. Kook de broccoli ongeveer 4 minuten, giet dan af en vang het kookvocht op. Laat de broccoli uitlekken.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie of olie van de ansjovis in een wok en bak de ui en knoflook zachtjes. Voeg de ansjovis toe en roer goed zodat deze ‘smelt’.
    Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Doe 3/4 van de broccoli bij het uienmengsel bak zacht mee tot de broccoli gaar is.
  • Doe de rest van de broccoli samen met de pijnboompitten, kaas en de rest van de olie in een keukenmachine of blender en voeg een beetje van het broccolikookvocht toe. Pureer het geheel tot pestodikte. Voeg eventueel nog extra kookvocht toe om de juiste dikte te krijgen.
  • Schep de afgegoten pasta door de broccoli en roer de broccolipesto erdoor. Garneer met wat basilicum

Dit pastarecept is een van de 100 lekkere en PuurGezonde recepten uit het boek ‘7 inzichten voor een blijvend goed gewicht’. Bestel het boek in onze webwinkel.

How It Works

To reap the many rewards of vitamin D, we need to maintain optimal blood levels. The preferred form of vitamin D is D3, this is because it is more effective than D2 at raising blood levels of vitamin D. What is the Unit of Measure for Vitamin D? Vitamin D is expressed in either international units (IU) or micrograms (mcg or μg). 1 IU of vitamin D equates to 0.025 mcg. Conversely, 1 mcg of vitamin D equates to 40 IU. This is true regardless of its origin (plant, animal, sun).

100% Organic

We advocate that food be authentic and ethical, freshly prepared and tasty.

1

Pesticide Free

We advocate that food be authentic and ethical, freshly prepared and tasty.

01

Local Growth

We advocate that food be authentic and ethical, freshly prepared and tasty.

01
Vegans and vegetarians have no other choice than to utilise the sun to meet their daily needs. This is because plant sources are scarce and are only in the unfavourable form of vitamin D2. To keep your levels within an optimal range, it is wise to consider taking a vitamin D supplement. This is because many factors affect our ability to produce vitamin D from sunlight. Vitamin D supplements are also essential for those abstaining from sun exposure. As well as for those who do not consume enough vitamin D3 rich foods. Other high-risk groups include; pregnant women, the elderly and people with obesity.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *