Tomaten-sinaasappelsoep

Maak deze tomaten-sinaasappelsoep nu met verse tomaten

voorgerecht
6 personen

Ingrediënten

1 wortel
1 ui
3 eetlepels zonnebloemolie
2 blikken tomaatblokjes (à 400 ml) of 1 kilogram verse tomaten in stukjes
1 theelepel gedroogde basilicum
500 ml bouillon
2,5 dl vers geperst sinaasappelsap
staafmixer

Bereiden

  • Maak de wortel schoon en snij deze in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de wortel en ui ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de tomaten met sap en de basilicum toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de bouillon toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg het sinaasappelsap toe. Warm de soep nog even goed door en breng de soep op smaak met peper.